mode - trender kommer alltid igen!

Dom allra flesta i min omgivning bryr sig på något sätt om "mode". Även jag är ett litet modelejon och gillar oftast att följa trenderna. Det är spännande och kul att ändra sin stil ibland. Kombinera dom nya och dom gamla trenderna, det är min stil.
Det vi unga inte tänker på är att ALLT KOMMER IGEN. Ett exempel är dom väldigt populära Conversen.
Converse-modet föddes 1908 i Massachusetts som ligger i USA. En känd basketspelare vid namn Chuck Taylor stegade in på fabriken där dom tillverkade gummibaserade skor och klagade på ömma fötter. Converse anställde då Chuck som ambassadör och han åkte land och rike runt och marknadsförde basketskon.
Han lyckades mycket bra och den lilla tygskon med exakt samma design som i dag(?) upprättade ett slags monopol som den essentiella sportskon, det självklara på fötterna för i princip alla atleter på High Schools och universitet. Då gjordes den bara i svart och vitt, och skosnörena byttes i stället ut för att matcha lagens färger.

Efter några år började Adidas, Nike och senare också Reebook sälja liknande modeller och Converse föll i smak hos kunderna och snart förlorade de också titeln som den officiella skon för SPORT.
Tillslut gick Converse i konkurs och modet försvann sakta men säkert.
Nu har dessa ursnygga skor kommit tillbaka och dom säljer bättre än någonsin!

likadant med t.ex Systemkameror. För många herrans år sedan ville alla ha en systemkamera. Sedan tog den Digitala kompakt-kameran över och systemkamerorna som inte var digitala på den tiden försvann mer eller mindre. Men nu vill dom flesta ha en systemkamera och det finns i alla möjliga olika modeller.
Nikon, Canon, Sony o.s.v.



nikon D5000



ph_ by me.


kommentera gärna

här kan du kommentera mitt inlägg:

Namn:
Komma ihåg?

E-postadress: (publiceras ej)

har du en hemsida?:

tack för din kommentar!:

Trackback
RSS 2.0