HJÄLP UNICEF ATT HJÄLPA

Inga barn får hamna utanför!

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför. 

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar.

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

 

 

 

BLOGGARE FÖR VARENDA UNGE

Som vissa av er vet så är jag skriven som "Bloggare för varenda unge" genom Unicef, vilket innebär att jag då och då får i uppdrag (frivilligt) att skriva om olika saker som unicef kämpar för, och upplysa människor i min omvärld om vad som sker i vårt samhälle och i vår värld som man inte tänker på i vardagen.
Jag kommer alltså att även om jag inte bloggar så mycket om mitt vardagsliv längre, att fortsätta som bloggare för varenda unge!


Bloggare

BLOGGPAUS

Allt är fortfarande nytt och ganska tufft med gymnasielivet, alla nya människor o.s.v. Det sliter hårdare än jag trott att börja om på nytt, men jag ångrar inte många sekunder!
Hur som helst så har jag åter igen bestämt mig för att ta en liten bloggpaus igen. Kanske nått inlägg då och då, just när jag saknar det lite.. Men jag behöver liksom "catch up" med mig själv och allt omkring. Hoppas ni har det bra, och att även om jag inte återvänder som vanligt efter det här, att ni har det SJUKT bra tills jag är tillbaka! Tänk YOLO!
Love

I'VE BEEN CRUSHED, BEATEN DOWN BUT THERE'S ALWAYS A WAY UP

Hej kompisar! Jag är lite halvdepp för tillfället av tusen olika små anledningar. Det enda jag gör är att vara i skolan, komma hem, plugga, sova. Slängde böckerna åt sidan idag och drog ivög och knäppte ett par bilder i alla fall. Nått nytt kunde ni ju få se i alla fall tänkte jag!
Nu-tillbaka till samhällsboken. PUSS
 
 
 

WHAT REALLY MAKES US HUMAN, IS THE FEELING OF EMPATHY

Mobilblogg med mobilbilder från den senaste tidens mobilliv. No computertime availible typ. Plugg all night all day.
För övrigt är dessa två tröjor nya, och jag upptäckte att jag verkligen trivs i rött läppstift idag. GODNATT


I COULD HAVE GIVEN UP, BUT I KEEP ON WALKING AND I NEVER LOOK BACK, THAT'S THE KEY TO SUCCESS

Okej... Igår spenderade jag, helena och nättan vår dag i soffan, framför Änglagård ettan och tvåan. Det var så sjukt skönt att jag höll på att börja tjuta. Älskar mina vänner och det gör så sjukt ont att vara ifrån dom hela tiden! (och det gäller HELA gänget!)
Och när dom gick hem så återvände jag till deppmode. En vardag utan dom är tuff helt enkelt..
Men idag så ryckte jag upp mig så pass mycket att jag fick på mig något annat än mjukisbyxor och wesctröja i alla fall. hahah.
Tryckte in pappsen i bilen och åkte till kalmar en sväng också. Hittade lite smått och gott, och hann även med en tur på IKEA. Standard..
Nu ska jag göra nått ovanligt. SOVA.
Godnatt darlings!

MORNING

Hej gulletussar. Hade en go kväll igår med massa mys med tjejerna. Mat, bak, SATC och annat fint. Nu ligger vi och drar oss lite innan vi ska gå ner och göra frukost. Amerikanska pannkakor med sirap och hallon väntas 😍
Ha en bra morgon darlings!


ELITE MALE MODELS

Gick in på elite models och skulle kolla hur det gick för tjejerna som var med i modelljakten förra året, och råkade hamna på male models..
Oh - My - GOD!
 
 
 

D-D-DANCE TIL' YOU GET IT RIGHT!

Hello people! Hur fasiken är läget?
Jag måste säga att efter gårdagens matteprov blivit gjort så lossnade en liten sten i mitt hjärta. Nu är det bara ett stort samhällsprov jag måste leverera rätt bra på också, sen kan jag slappna av nån dag eller så.. Hoppas jag!
Idag är det torsdag, jobbiga, jobbiga torsdag. Men imorgon är det ju dagen D, FRIDAY!
Och jag ska gosa med världens bästaste och mest saknade tjejer. LÄNGTAR!
Ikväll ska jag sjunga lite med brudarna, och sen ska jag sitta och kolla på true blood tills jag har fyrkantiga ögon (eller klockan blir 22) och bara slappa. Kanoners!
Men ni får ha det så bra ett tag till!
 
 
 
PUSS

SLITEN

Hej och hå så trött jag är!
Men det känns i alla fall bra att vara tillbaka i skolan, med vännerna igen. Trots att skolan är stressig, och att det suger att gå runt och frysa och sakna värmen hela tiden..
Men that's life ju!
Idag har jag i alla fall gosat lite och haft det fint i Oskarshamn, och imorgon väntas ett matteprov, och med det sagt tänker jag stänga ögonlocken. Puss och kram mina små lovers


JAG VET ATT ALLT ÄR FALSKT OCH BEDRÄGERI, MEN DET STRUNTAR JAG I, FÖR VI DANSAR

Gymnasiet dödar min blogglust. Det enda jag gör om dagarna är skola, plugga, sova. Så mitt liv är inte så inspirerande för tillfället..
Jag ska dock försöka ta tag i det, och skriva om annat istället. Peppa er andra liksom..
Nu ska jag dra igång en film . Typ Trassel, den får mig alltid på bra humör! :)
SPANIEN

kommer nog fler så småning om, men det här får duga för den här gången. PUSS

MAYBE ONE DAY YOU WILL UNDERSTAND

Heej kompisar! Har varit lite busy och hann inte lägga upp bilder igår som jag sa att jag skulle, och inte idag heller, men imorgon, då ni!
Igår stannade jag kvar i oskarshamn, hade det finemang.. Och sen snubblade jag, och stukade foten, vilket har resulterat i en dålig natts sömn och ont i andra delar av kroppen. Men jag kämpar på! Dock så verkar det som att jag missar norlie och kkv, det dödar mig..
Men nu ska jag plugga, kolla på tv och sova. Hoppas allt är bra med er! Pussar från mig och saga, (som jag saknar såsåsåå mycket!)


IN THIS CRAZY WORLD WE'VE ONLY GOT A FEW CHANCES TO BE MAJOR

Hej finisar!
Har försökt mobilblogga under dagen, men misslyckats. Det vill inte ladda upp inlägget. Så jag har fått skjuta lite på bloggandet.
Idag har det varit en lång dag i skolan, kom hem, åt, och sedan dess har jag suttit vid datorn och kollat på Hollywoodfruar och Hart of dixie.
Nu ska jag läsa ett kapitel i religionsboken, och sen kolla dagens avsnitt Hart of dixie och Hollywoodfruar. Sen ska jag sovasova.
Slänger in lite bilder från resan imorgon också. PUSS


ph_Archive

RSS 2.0